Esilehekülg » 2011 » juuni » 16 » Kas "Näljamängude" film peaks keskenduma armastusele?
12:53:26
Kas "Näljamängude" film peaks keskenduma armastusele?
Movies.com küsis Näljamängude fännidelt arvamust, kas oleks õige tegu, kui esimese osa filmis rõhutatakse palju armastust ja tegelaste vahelist armukolmnurka. Arutleti nii plusside ja miinuste üle. Tõlkisin jällegi enamus artiklist eesti keelde...

Life & Style kirjutas hiljuti loo, kus teatati, et "Näljamängude" filmis plaanitakse rohkem esiletõsta armastust ja romantikat. Paljud inimesed, kes pole selle triloogiaga kursis nurisevad jua, et jälle toodetakse armastusfilmi, ent tuleb tunnistada, et ka paljud pikaajalised fännid pole asjade käiguga rahul. Suzanne Collinsi raamatus pole Katniss Everdeenil (Jennifer Lawrence) armastus isegi mitte mõtteis, kuni ta valitakse osalema Näljamängudel koos Peeta Mellarkiga ja nende strateegiaks saab armastuse teesklemine, mis võib mõlemale kasuks tulla. Samal ajal ootab Katnissi kodus teine meessoost sõber, tema jahikaaslane, Gale Hawthorne (Liam Hemsworth).

Raske on selle teemaga süvitsi minna, et mitte ära reeta liiga palju "Näljamängude", "Lahvatab leegi" ja "Pilapasknääri" sisu. Siiski võib mainida, et trigoloogia esimese osa raamatus puudub armukolmnurk. Kas Lionsgate peaks jääma truuks raamatutele, jah, seda kindlasti, armukolmnurk tekib küll ajapikku selles triloogias, ent tuleb nentida, et esimeses osas pole seda üldsegi. Seega, väita seda, et filmitegijad keskenduvad elemendile, mida konkreetses raamatus välja toodud pole, on pisut murettekitav ja paneb küsima, et kas selline otsus tuleb neile rahaliselt kasuks?

Nii palju kui mulle ka meeldib see triloogia, ma ei ei nõa, et kõik tuleb filmis täpselt samasugusena nagu oli raamatus. Tegelikult, ma sooviksin, et stuudio ja filmitegijad teeksid mis tahes muudatusi, et tuua "Näljamängud" ekraanile nii hästi, kui vähegi võimalik. [--]



Ma olen päris suur vastane suurele armukolmnurgale, ent mida arvavad fännid? The Hob'i, Down With The Capitol'i ja Hunger Games Networki'i loojad olid nõus oma sõna sekka ütlema, mis nende jaoks on plussid ja miinused, kui romantikateemat hakatakse rohkem esile tooma.

Pluss: Ma arvan, et see on väga positiivne muudatus vaid sel viisil, kui see on tehtud kindlal ja maitsekal teel. Kui seda nii teha, siis Katnissi läbielamisi ja arengut see väga ei mõjutakski. Kui nad sooviksid seda nii teha, et me näeksime näiteks Gale'i reaktsioone, kui ta vaatab telerist Näljamänge, siis minul poleks selle vastu mitte vähematki. See näitaks hästi vaatajatle Gale'i mõtteid ja tundeid, enne kui Katniss neist teada saab. Selle puhul on aga oluline see, et Katniss peab siiski olema hajameelne. Tema emotsionaalne areng peab jääma siiski samaks, nagu raamatuski. (Down With The Capitol)



Miinus: Kui me mõtleme teistele fantaasiaraamatutele, mis on filmideks tehtud, siis me saaksime koostatada küllaltki pika pettumuste nimekirja. Näiteks, film Eragon. Seal oli suurepärane karakter Saphira, kuid pigem kirjeldati väikest romanssi Eragoni ja Arya vahel, eemalduti liiga õigest süžeest. See rikkus veidi seeriat, kuna oma fantaasiale ei jäetud enam ruumi. Samamoodi pandi päris palju mööda ka filmiga The Golden Compass. (Hunger Games Network)

[--]



Pluss: Jah, meie oleme fännid; meie teame, milline on lõpplahendus ja kuidas lugu kulgeb. Kuid on väga palju inimesi, kes lähevad kinno lihtsalt vaatama filmi nimega "Näljamängud" ja nemad kogevad seda lugu esimest korda. Sellistel inimestel pole aimugi, millise lõpu triloogia saab, ja armukolmnurk võib olla peibutav faktor nende jaoks. Olgem seega reaalsed - reklaami eesmärkidel on see siiski väga oluline. (Hunger Games Network)

Miinus: See vähendab väga oluliselt emotsionaalset osa. Katniss ei vali seal omale poiss-sõpra; ta üritab päästa oma elu ja nende omi, kellest ta hoolib. Ebaõiglastelt hakkaksid tekkima ka võrdlused ja samastamised igasuguste sarnaste armastusfimidega nagu näiteks Videviku saagaga. Nad ei ole siiski sama sisuga filmid ja sihikindlalt neid samastades, võid "Näljamängudelt" ära võtta palju tulevasi pooldajaid, sest inimesed lihtsalt ei taju seetõttu selle triloogia tõelist sisu. Kui armastust liiga palju rõhutada, siis see kahandaks paljugi teisi olulisi aspekte nagu näiteks jõud, vägivald, meelelahutus ja identiteet - nendele keskenduti raamatus. (The Hob)

Originaal on aadressil Movies.com

Kategooria: Filmid | Vaadatud: 2071 | Autor: Xavvu | Hinnang: 0.0/0
Kommentaare kokku: 0
Ainult sisselogitud KASUTAJAD saavad lisada kommentaare. Loo endale konto, et kommenteerida.
[ Registration | Login ]

KONTAKT

Küsimuste, probleemide või ettepanekute korral saate minuga kontakti aadressil
hg.trilogy@gmail.com

KATEGOORIAD

TWITTER

 

KONTROLLI TEADMISI


Soovid oma NÄLJAMÄNGUDE teadmiseid kontrollida? Loe edasi ››

NETISAADE

AVALDA ARVAMUST

Kõige enam oodatud stseen filmis?
Kokku hääli: 150

KES ON LEHEL?


Praegu sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0

LOGI SISSE

OTSI