Esilehekülg » 2011 » august » 16 » Kas Tyra Banks on oma raamatu jaoks ideid "Näljamängudest" napsanud?
9:44:54
Kas Tyra Banks on oma raamatu jaoks ideid "Näljamängudest" napsanud?
The Gloss'il on uus artikkel, kus räägitakse Tyra Banksi uuest raamatust "Modellimaa" (Modelland) ja luuakse võrdlusi ka "Näljamängudega". Lehel kirjutatakse nii:

Tyra Banksi uus romaan ilmub 13. septembril. Raamat jutustab fantaasiamaailmast, kus perekonnad sunnivad oma lapsi tagant, et nood võistleksid selle nimel, et neid viidaks kohta, mille nimeks on Modellimaa. Seal õpetatakse neidudele palju uut ja neist saavad inimesed, kes on midagi geisha'de ja superkangelaste vahepealset. Esimene peatükk on juba Barnes and Noble'i kodulehel üleval ja ma ei saa sinna midagi parata, et ma märkasin palju sarnasusi Näljamängudega. Selline raamat on Tyra poolt tark otsus, sest Näljamängude triloogia on hetkel Hollywoodis kõige kuumem asi. Seega, kus leiab kattuvusi?

Valimised
"Modellimaa" esimene peatükk räägib noortest, enamasti hirmunust tüdrukutest, kes kõnnivad ülisuurel moelaval edas ja tagasi ning ootavad, kes neist osutub väljavalituks. Päris sarnane Näljamängudes aset leidnud lõikuspäevaga, kuigi edasini on juba erinev - Näljamängudes saadetakse osaleja kohe areenile, kus ta peab langetama otsuse "tapa, või osutu tapetuks". Modellimaa vanusepiirang on kolmteist; Näljamängudes on neliteist (Siin on tehtud viga, Näljamängude vanusepiirang hakkas alates 12 eluaastast!!!). Kuigi me ei saanud LaDorno'st - kohast kus Tookie elab - palju teada, siis siiski see tundus vaene ja masendunud koht, kus enamus vanemaid loodavad, et nende laps valitaksse Modellimaale ja seega saaksid ka nemad rikkamaks. Ka Katniss Everdeen on pärit vaesest kohast, tema elas nimelt ringkonnas number 12, ent kui Näljamängudel osalemine tähendab põhimõtteliselt surma, siis võitjale on kogu ülejäänud elu kindlustatud.

Õed
Modellimaa kangelanna on Tookie de la Creme, kes on ilmselgelt kirjutatud Tyra järgi. Tookie on täielik pühak, toetab oma õde Myrracle'i, kes soovib väga Modellimaale pääseda. Myrraclel on probleeme moelaval püsimisega, sest teised neiud tõuklevad, et ise jääda viimasena seisma. Tookie läheb üles, et aidata oma õde (SPOILERID) ja tema osutubki valituks. See meenutab veidike lõikuspäeva, kus Katniss otsustab olla vabatahtlik oma õe eest. 

Allikas: The Gloss
Kategooria: Raamatud | Vaadatud: 1495 | Autor: Xavvu | Hinnang: 0.0/0
Kommentaare kokku: 0
Ainult sisselogitud KASUTAJAD saavad lisada kommentaare. Loo endale konto, et kommenteerida.
[ Registration | Login ]

KONTAKT

Küsimuste, probleemide või ettepanekute korral saate minuga kontakti aadressil
hg.trilogy@gmail.com

KATEGOORIAD

TWITTER

 

KONTROLLI TEADMISI


Soovid oma NÄLJAMÄNGUDE teadmiseid kontrollida? Loe edasi ››

NETISAADE

AVALDA ARVAMUST

Lemmikraamat?
Kokku hääli: 165

KES ON LEHEL?


Praegu sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0

LOGI SISSE

OTSI