Esilehekülg » 2011 » juuni » 16 » Kas tullakse toime "Näljamängude" filmiks tootmisega? Collider avaldab arvamust!
10:49:33
Kas tullakse toime "Näljamängude" filmiks tootmisega? Collider avaldab arvamust!


Collider.com-is on artikkel, kus ajakirjanik arutleb "Näljamängude" filmi üle, peamiselt on teemaks see, mis asjad võivad filmile saatuslikuks saada. Tõlkisin päris suure osa artiklist ka eesti keelde....


Raamatu tootmine filmiks pole kerge ülesanne. Jah, tõsi on, et teatakse, milline peaks üldpild tulema, välja on kujunenud ka toetajaskond (fännid), kuid stsenaristidel pole siiski kerge välja nuputada, mida film peaks sisaldama, mida mitte ja kui palju nad võivad muuta, et sisu siiski enam-vähem samaks jääks. 

Lionsgate loodab, et Suzanne Collinsi triloogia "Näljamängud" on neile justkui uus Videviku saaga, ent kui hakkata neid omavahel võrdlema, siis võib kindlalt väita, et pole kerge leida raamatuid, mis oleks nii erinevad omavahel, nagu need. Ma proovin arutleda, mis selles filmis töötaks hästi, mis võib kujuneda läbimurdeks ja ka mille puhul võib režissöör Gary Ross jännijääda, kui ta filmi teeb.

Kuna ma pean süžee puhul väga täpseid kirjeldusi edasi andma, siis võtke arvesse, et see artikkel on täis spoilereid. 

Üldine "Näljamängude" süžee on järgnev: On 12 ringkonda, mis teenivad Kapitooliumit. Et ennetada mässe ja ringkondi enda võimu all hoida, korraldab Kapitoolium iga-aastaseid "Näljamänge". Kaks tribuuti, kes peavad olema vanusevahemikus 12-17, valitakse loosi teel igas ringkonnas, nemad peavad omavahel hakkama areenil võitlema, sündmusi kantakse ka teleri vahendusel üle. 24 Tribuuti võitlevad surmani kuniks üks ainuke noor on elus ja tema kuulutatakse võitjaks. Peategelane Katniss Everdeen (keda mängib Oscari kandidaat Jennifer Lawrence), on 16-aastane jahiline, elab ringkonnas number 12, kus peamiselt kaevandatakse sütt Kapitooliumile. Kui ta õde Prim valitakse mängudel osalema, pakub Katniss ise ennast vabatahtlikuks, et õde päästa. Meessoost Tribuudiks on Peeta Mellark (Josh Hutcherson), pagar, Katnissiga samavana noormees. Neid kahte juhendab kunagine võitja, alkohoolik Haymitch Abernathy (Woody Harrelson). Nende tiimis on veel saatjadaam Effie Trinket (Elizabeth Banks) ja toetav ning andekas stilist Cinna (Lenny Kravitz), samuti ka Portia (Latarsha Rose). Katniss ja Peeta saavad väga uhket kohtlemist enne mänge. Nende strateegiaks saab mängida armastajapaari, et võita toetajaid ja sponsoreid (kes saadavad neile mängude ajal "kinke" ja toetusi). Siis algavadki mängud ja asjad kisuvad küllaltki veriseks ja armastuslugu kahe peategelase vahel kisub keeruliseks.

"Näljamängud" on totaalne Videviku vastand selles suhtes, et erinevalt Videvikust, on selles triloogias peategele tugev naiskarakter. Katniss on tark, võimekas, endassesulgunud, kaastundlik oma õe ja parima sõbra Gale'i (Liam Hemsworthi) suhtes, samuti on ta ka surmav. Kui Bella Swan otsis, et keegi kaitseks teda, siis Katniss ei kipu teisi kergelt usaldama ja tema suhted Peetaga võtavad huvitavaid pöördeid. Ma arvan, et kõik need kes algselt kurtsid selle üle, et Jennifer Lawrence sai pearolli, polnud näinud tema etteastet filmis Winter's Bone.

Ma ei näe ka teiste peaosalistega seoses mingit probleemi seoses nende rollidega. Ent ilmselt teatud tegelasi tuleks filmi jaoks veidikene silmapaistvamaks teha. Wes Bentley'i tegelaskuju - peamänguülem Seneca Crane - ei leia just palju kajastamist esimeses raamatust, küll aga triloogia teises osas "Lahvatab leek" (mida ma pole veel lugenud). Samuti tuleb vaeva näha ka president Snow karakteriga.

[--]

Film tuleb PG-13, mis tähendab seda, et selliseid asju nagu kellegi nooltega mahalaskmist ja muid veriseid momente tuleb vähendada, välja jätta või muuta. Lionsgate kinnitusel on see PG-13, seega võib järeldada et vägivalda ei tule arvatavasti rohkem, kui seda oli nt filmis The Dark Knight. Kui sedagi. 

[--]

Kõige suurem ülesanne saab vist olema Katnissi ja Peeta suhte edasi andmine. Kaks tribuuti teavad, et nad peavad teesklema armastust, et koguda toetajaid ja saada vaatajatelt poolehoidu, kuid Katnisse mõtted annavad päris selgelt märku sellest, et talle hakkab tasapisi Peeta üha rohkem ja rohkem meeldima. Kuid kuna tegu on filmiga, kuidas suudab Ross teha nii, et oleks eristatav, millal Katniss teeskleb vaid kaamerate jaoks ja millal on ta ehe ja ei teeskle omi tundeid?  

Kellel minu tõlgitud osast väheseks jäi saab juurde lugeda (inglisekeeles) aadressilt Collider.com

Kategooria: Filmid | Vaadatud: 1443 | Autor: Xavvu | Hinnang: 0.0/0
Kommentaare kokku: 0
Ainult sisselogitud KASUTAJAD saavad lisada kommentaare. Loo endale konto, et kommenteerida.
[ Registration | Login ]

KONTAKT

Küsimuste, probleemide või ettepanekute korral saate minuga kontakti aadressil
hg.trilogy@gmail.com

KATEGOORIAD

TWITTER

 

KONTROLLI TEADMISI


Soovid oma NÄLJAMÄNGUDE teadmiseid kontrollida? Loe edasi ››

NETISAADE

AVALDA ARVAMUST

Kõige enam oodatud stseen filmis?
Kokku hääli: 150

KES ON LEHEL?


Praegu sees: 1
Külalised: 1
Kasutajad: 0

LOGI SISSE

OTSI